ValleiZon brengt ENERGIE in de Vallei

Veel gestelde vragen 2

 

- Kan ik ook deelnemen als ik een huurwoning heb? Hoe gaat dat dan?

  Tussen huurders of woningeigenaren is geen verschil. Beide kunnen panelen aanschaffen en lid zijn van de coöperatie. Een huurder kan de panelen eventueel overdoen aan de nieuwe huurder van zijn woning

 

- Als het dak waar de panelen op liggen bezwijkt (extreme sneeuwval, stormschade, etc) wat gebeurt er dan met de panelen? Is die schade gedekt? En als er geen herbouw plaatsvindt, krijg ik dan een deel van de inleg terug?

  De gehele opbouw: panelen en verdere installatie is verzekerd tegen de meeste vormen van schade. Tevens voorziet de opstalovereenkomst in het recht om de installatie te mogen herbouwen op een nieuw dak.

Mochten de leden van de coöperatie besluiten om niet tot herbouw over te gaan, dan zijn de verzekeringspenningen voor de coöperatie = leden.

 

- Is de opbrengst gegarandeerd?

  Nee. Evenals het aantal zonne-uren in een jaar niet gegarandeerd zijn.

 

- Moet ik van energieleverancier veranderen of kan ik blijven bij wie ik ben?

  Vrijwel alle energie leverancier doen mee aan de saldering regeling. Wij kunnen u laten weten welke wel en welke niet meedoen.

 

- Rekent de energieleverancier extra handling kosten omdat ik deel ben van een energie-cooperatie of is wettelijk geregeld dat dat niet kan/ mag?

  Een enkele energieleverancier rekent administratiekosten. Het is verstandig om u hiervan vooraf op de hoogte te stellen bij uw energieleverancier.

 

- Welke afspraken zijn gemaakt met de eigenaar van het dak? Vaste huuropbrengst of geindexeerd? Bij indexatie: daalt dan de opbrengst van de panelen omdat de huur-kosten aan de cooperatie worden doorgerekend?

  Er is een contractuele opstal overeenkomst met de eigenaar van het dak. Het dak wordt gehuurd voor een niet te indexeren jaarlijkse huurprijs. Wij verwachten dat de KwH prijs op termijn zal toenemen, met daardoor een hogere opbrengst.

 

-  Wat gebeurt als de eigenaar van het dak stopt met het bedrijf en een nieuwe eigenaar het gebouw wil slopen?

  Dit is mogelijk. In dit geval zal de verkoop onderhevig zijn aan een soort erfdienstbaarheid, die door de nieuwe eigenaar afgekocht zal moeten worden als hij wil slopen. Wij verwachten echter dat dit relatief nieuwe gebouw nog vele jaren beschikbaar zal zijn.

 

 

 

Meer informatie en contact: Ing. Jaap H. Ketel, Sluithek 4, 3831 PB, Leusden

 

Tel. 033-4343500 – Mob. 06-53261771  Email: info@valleizon.nl