ValleiZon brengt ENERGIE in de Vallei

Postcoderoos regeling

 

Voor wie geen zonnepanelen op eigen dak kan of wil hebben is de Regeling ‘verlaagd tarief bij collectieve opwek’ een alternatief. De regeling is beter bekend als de "postcoderoosregeling".

 

Aan de postcoderoosregeling zijn voorwaarden verbonden:

• U moet lid zijn van een energiecoöperatie, die de installatie beheert en onderhoudt.

• U moet in de buurt van de zonne-installatie wonen, in het postcodegebied van de installatie of aangrenzende postcodegebieden.

• De regeling geldt alleen voor particulieren (en ondernemers) met een kleinverbruikaansluiting en voor maximaal 10.000 kWh per jaar.

 

Hoe werkt de regeling?

De coöperatie waar u lid van bent exploiteert en beheert de hele zonne-installatie waar uw panelen onderdeel van uit maken. De hele installatie wekt duurzame stroom op die de coöperatie aan een energiebedrijf verkoopt. Uit de opbrengsten betaalt de coöperatie de jaarlijkse kosten van de installatie zoals onderhoud en verzekering. En de winst kan ze uitkeren aan de leden.

Jaarlijks geeft de coöperatie aan uw energiebedrijf door hoeveel stroom uw panelen dat jaar hebben opgewekt. Uw energiebedrijf brengt de Energiebelasting niet in rekening voor elke kWh die uw panelen hebben opgewekt. Deze verrekening kan echter niet meer zijn dan uw verbruik thuis. Door de verrekening betaalt u ook minder BTW. Hierdoor betaalt u circa 13 eurocent per kWh minder. Dit recht op verrekening geldt voor 15 jaar.

 

Salderingsregeling

Wie zelf zonnepanelen op het dak heeft liggen en hiermee elektriciteit opwekt, kan gebruik maken van de salderingsregeling. Deze regeling is bedoeld voor consumenten en andere kleinverbruikers tot maximaal 10.000 kWh per jaar. Opgewekte aan het net teruggeleverde duurzame elektriciteit kunt u zo verrekenen met de elektriciteit die u van het net afnam.

Voorwaarde om te kunnen salderen is dat de installatie waarmee u duurzame elektriciteit opwekt aangesloten moet zijn op dezelfde aansluiting waar uw elektriciteitsverbruik plaatsvindt.  LET OP: DIT IS NIET HET GEVAL BIJ DE VALLEIZON PROJECTEN

 

Meer informatie: https://www.rvo.nl/mag-u-salderen-wssl

 

Check hier of u mag salderen

 

Energiebedrijven die meewerken verekenen van de energiebelasting:

 

Welke leveranciers werken mee aan het verrekenen van de energiebelasting volgens de ‘postcoderoosregeling’. Gebaseerd op  eigen ervaring en die van andere postcoderoosprojecten in Nederland.

 

Deze energieleveranciers verrekenen:

 

Anode, Budget Energie, De Groene Stroomfabriek, Delta, E.On, Eneco, Energie direct, Engie, Essent, Greenchoice, Huismerk Energie, Leon Zeewolde, Main Energie, NLD, NLE, Nuon, Om, Pure Energie, Qurrent, Servicehouse.

 

 

 

Energiebedrijven die voor zover bekend niet meewerken:

 

EnergieFlex, Oxxio, Vandebron

 

(geadviseerd wordt zelf te na vragen)

 

Meer informatie en contact: Ing. Jaap H. Ketel, Sluithek 4, 3831 PB, Leusden

 

Tel. 033-4343500 – Mob. 06-53261771  Email: info@valleizon.nl